Supa de ceapa cu orez
PrinteazaSupa de ceapa cu orezdin: ceapa, orez, patrunjel, morcovi, seminte de chimen, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 5 cepe
- 200 g orez
- 1 radacina patrunjel
- 2 morcovi
- 1 lingura seminte de chimen
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julienne. Puneţi la fiert, în 3 I apă, 4 cepe, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe şi seminţele de chimen. Ceapa rămasă căliţi-o în ulei 2-3 minute, apoi puneţi-o în oala cu ciorbă.
După ce legumele sunt bine fierte, adăugaţi orezul fiert separat şi pătrunjelul tocat mărunt. Potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi să fiarbă 2-3 minute.
Pofta buna!