Supa gustoasa de chimen
PrinteazaO reteta de supa de chimen cu unt, ulei sau margarina, faina, boia de ardei dulce, sare si crutoane de paine.
- unt
- ulei sau margarină 50 g
- ceapă 60 g
- două linguri de făină
- supă 2 1
- un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce
- un vârf de linguriţă de chimen măcinat
- sare
- crutoane de pâine
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte auriu în unt. Se adaugă boiaua de ardei şi făina şi se prăjesc împreună timp de un minut.
Se toarnă supa puţin câte puţin şi se amestecă bine, pentru a nu forma cocoloaşe. Se adaugă chimenul şi se continuă fierberea la foc mic, încâ 10-15 minute.
Se potriveşte gustul cu sare şi se serveşte fierbinte cu crutoane de pâine prăjită.
Poftă bună!