Supa de ciuperci cu lapte

Printeaza

Supa de ciuperci cu lapte din: ciuperci, ceapa, lapte, unt, sare.

Ingrediente:

  • 5-6 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pahar cu lapte nefiert
  • 1 lingura cu unt sau margarina
  • 1 lingurita cu sare

 

 

Mod de preparare:

Se curata ciupercile de frunze si nisip si se spala in multe ape reci.

Se lasa deoparte in apa rece, cu putin otet. Se toaca ceapa marunt si se caleste in unt sau margarina.

Se taie felii subtiri ciupercile si se pun peste ceapa. Se acopera vasul si se lasa focul mic.

Dupa 20 minute se trage cratita de pe foc, se pun peste ciuperci 500 ml apa calda si 1 pahar cu lapte nefiert, apoi se sareaza.

Se fierbe supa 15 minute. Daca este prea deasa se subtiaza cu apa calda inca de la inceput.

Se trage vasul de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se serveste cu crutoane de paine prajita.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.