Supa de conopida cu bacon, rosii si morcov
PrinteazaSupa de conopida cu bacon, rosii si morcov din: bacon, conopida, morcov, rosii, ulei, sare.
- 100 g bacon
- 400 g conopidă
- 1 morcov
- 2 roșii
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Se desfac buchețelele de conopidă și se țin 5 minute în apă rece. Se taie baconul în fășii mici, morcovul se taie rondele iar roșiile decojite se toacă mărunt.
Se încing 4 linguri de ulei într-o oală, se prăjesc fâșiile de bacon, maxim 2 minute și se adaugă roșiile și morcovul. Se presară sare, se amestecă bine și se adaugă 1 l de apă.
Se fierb până se pătrunde morcovul și se pun buchețelele de conopidă. Acestea vor fierbe foarte repede. Se servește fierbinte.
Supa de conopida cu bacon, rosii si morcov
Pofta buna!