Supă de legume cu ardei iute
PrinteazaSupă de legume cu ardei iute din: cartofi, morcovi, mazare, fasole verde, ardei gras, ceapa rosie, telina, patrunjel, ulei de floarea soarelui, chimen, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 150 g mazare
- 200 g fasole verde
- un ardei iute
- un ardei gras
- doua cepe rosii
- o telina mica
- o radacina de patrunjel
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- jumatate de lingurita cu chimen
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă şi se spală. Cartofii se taie cuburi şi se pun în apă rece, iar morcovii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe. Cepele roşii se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt sau se taie peştişori. Ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge uleiuj într-o cratiţă, se pun morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se călesc 10 minute. Se adaugă ceapa, se ţin încă 10 minute pe foc, apoi se pun într-o oală cu 3 litri de apă.
Se condimentează, se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă mazărea şi fasolea verde tăiată mărunt.
Se fierb legumele 15-20 de minute, se adaugă cartofii şi ardeiul gras, ardeiul iute crestat la vârf şi seminţele de chimen. Se fierb 20 de minute, se opreste focul si se presara patrunjel tocat.
Ca supa sa iasa mai aromata, semintele de chimen se prajesc usor fara ulei si se piseaza.
Supă de legume cu ardei iute
Pofta buna!