Supa de legume cu pesto din: ulei de masline, praz, usturoi, ceapa, cartofi, morcovi, dafin, seminte de fenicul, cimbru, supa de pui, rosii, fasole, dovlecei, sos pesto. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 2 fire praz feliat 2 catei de usturoi, feliat 1 ceapa, tocata 2 cartofi, cuburi 2 morcovi feliati 2 frunze de […]
Supa de legume cu verdeata
PrinteazaSupa de legume cu verdeata din: cartofi, varza, praz, morcov, telina, rosii, mazare, ulei, zahar, sare, verdeata.
- 2 cartofi
- 1/2 varza alba
- 1 praz
- 1 morcov
- 1 telina
- 2 rosii
- 1 cana cu mazare fiarta
- 1 ceasca de ulei
- 1 lingura cu zahar
- 1 lingura cu sare
- verdeata
Mod de preparare:
Curatati si spalati legumele, taiati fideluta morcovul si telina; tocati fasii subtiri varza, curatati, spalati si taiati romburi cartofii, taiati felii subtiri prazul.
Incalziti uleiul, puneti varza (dupa ce ati inmuiat-o frecand-o cu sare si ati spalat-o in apa rece) si amestecati usor cu lingura de lemn ca sa se inmoaie uniform.
Dupa 15 minute adaugati celelalte legume. Pastrati deoparte rosiile, pe care le decojiti si le taiati romburi si mazarea fiarta.
Lasati legumele sa se caleasca la foc mic, adaugati 1 cană cu apa, acoperiţi vasul si lasati sa fiarba 15 minute.
Adaugati in oala de legume calite 2 1 de apa fierbinte, continuati fierberea alte 15 minute.
Sarati dupa gust, punesi rosiile si mazarea fiarta, stingeţi focul si presarati verdeata tocata peste supa.
Serviti supa calda, cu crutoane de paine uscata.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de legume cu pesto
Pofta buna!