Supa de peste cu smantana si ardei iute

Printeaza

Supa de peste cu smantana si ardei iute

Ingrediente:Supa de peste 

  • 900 g crap fără cap şi coadă
  • 200 g icre şi lapţi de crap
  • 500 g cap de crap
  • 250 g ceapă roşie
  • 20 g boia de ardei iute
  • 150 g smântână
  • 10 g ardei iute
  • 20 g sare
  • 1 lămâie
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Tai ceapa rondele, iar crapul felii. Speli capul, lapţii şi icrele. Tai lămâia în două, jumătate o storci şi jumătate o tai felii. Pui ceapa şi capul crapului în apă sărată, adaugi boia şi laşi să fiarbă o oră.

După ce a fiert pui feliile de peşte, iar după 10 minute lapţii şi icrele şi laşi să mai fiarbă 5 minute. Scoţi feliile de peşte cu o strecurătoare şi le dezosezi.

Strecori supa şi completezi cu apă până la 1,5 l. Condimentezi cu foaia de dafin şi sucul de la jumătatea de lămâie, mai laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi smântână şi peştele dezosat, ardeiul iute, feliile de lămâie şi mai dai supa în câteva clocote. Are un gust delicios dacă o ţii într-un ceaun şi o serveşti fierbinte.

Supa de peste

Supa de peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.