Reteta supa de porumb verde
PrinteazaReteta supa de porumb verde din: porumb, apa, morcov, patrunjel, ceapa, lapte, faina, unt, ou, sare, marar.
- 6 ştiuleţi de porumb
- 6 l apă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 pahare lapte
- 1 lingură unt proaspăt
- 1 lingură făină
- 1 ou
- sare
- 1/2 linguriţă mărar tocat
Mod de preparare:
Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie toate boabele de porumb de pe coceni. Se pun la fiert în apă cocenii împreună cu ceapa şi zarzavatul tăiat mărunt.
După ce au fiert o oră, se strecoară, iar zeama limpede se pune din nou la fiert îm- preună cu boabele de porumb, la foc mic, timp de 30 min.
Se strecoară din nou, se trec boabele prin sită, se amestecă cu zeama strecuratăşi se pun din nou la foc. Cînd începe să clocotească se adaugă făina amestecată cu laptele şi untul.
După ce dă un clocot, două, se ia supa de la foc şi se serveşte dreasă cu un ou, puţină sare şi mărar tocat.
Pofta buna!