Supă de roşii cu găluşte – usor de preparat
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa de rosii cu galuste din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, patrunjel, zahar, oua, gris si ulei.
- 2 kg roşii
- 2 cepe
- 1 căpăţână usturoi
- 2 morcovi
- 1 lingură unt
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 lingură zahăr
- 1 legătură de pătrunjel
pentru găluşte:
- 2 ouă
- 4-6 linguri cu griş
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Spală roşiile, cepele şi usturoiul, curăţă-le şi taie-le bucăţi mari.
Pune-le într-un vas mare să fiarbă, la foc mic, timp de 1 oră fără să mai adaugi apă.
Lasă-le să se răcească, apoi trece-le prin sită ca să obţii o pastă uniformă.
Curăţă morcovii şi rădăcina de pătrunjel, spală-le şi pune-le la fiert cu 2 l de apă încălzită.
Lasă să fiarbă acoperit 20 de minute, apoi amestecă în supă pasta de roşii. Sărează, după gust.
Sparge ouăle, bate-le cu furculiţa, adaugă grisul în ploaie până când acesta se ţine de furculiţă.
Adaugă 1 lingură cu ulei şi omogenizează repede. Ia cu lingura din amestecul de griş şi pune în supă.
Acoperă oala şi fierbe la foc mic 20 de minute.
Potriveşte gustul de sare şi adaugă zahărul, untul, aromatizează cu pătrunjel tocat fin şi stinge focul.
Supă de roşii cu găluşte
Pofta buna!