Supa deasa de pui, praz si porumb
PrinteazaO reteta simpla de supa deasa de pui, praz si porumb din: piept de pui, frunza de dafin, boabe de piper negru, porumb, praz, sare, piper si paine integrala crocanta.
- 350 g piept de pui
- 1 frunză de dafin
- 6 boabe de piper negru
- 350 g porumb, din conservă sau decongelat dacă era congelat
- 250 g praz, tăiat în felii subţiri
- sare şi piper negru
garnitură:
- pâine integrală crocantă, opţional
Mod de preparare:
Se îndepărtează pielea şi orice urmă de grăsime de pe pieptii de pui, apoi aceştia se pun într-o oală mare. Se adaugă peste ei 800 ml de apă, frunza de dafin şi boabele de piper: Se pun la fiert. Se ia spuma formată la suprafaţa lichidului, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă 20 de minute sau până când carnea se desprinde uşor de pe os. Se lasă să se răcească 5 minute.
Se scoate puiul din lichid şi se taie carnea felii sau se fărâmiţează cu două furculiţe. Apoi pieptul se pune deoparte. Se strecoară lichidul şi se măsoară 150 ml într-o cană gradată sau un castron. Se adaugă jumătate din cantitatea de porumb şi se pasează într-un blender sau mixer
Se pune din nou supa pasată în oală, se amestecă cu restul de lichid şi se lasă pe foc. Se adaugă prazul în oală, apoi se acoperă şi se fierbe încet 6-8 minute până când acesta se înmoaie.
Se adaugă pieptul de pui în supă împreună cu restul de porumb şi se mai fierbe uşor 2-3 minute, astfel încât acestea să se încălzească. Se gustă, se potriveşte gustul şi se serveşte fierbinte, eventual cu pâine integrală crocantă.
Pentru o versiune mai rapidă, cumpăraţi piept de pui gata dezosat şi folosiţi bulion de pui în loc de apă, pentru a spori aroma.
Supa deasa de pui, praz si porumb
Poftă bună!