Supa minestrone cu rozmarin
PrinteazaSupa minestrone cu rozmarin din: rosii, morcovi, praz, telina, ceapa rosie, varza, ulei de masline, usturoi, rozmarin, supa de pui, busuioc, spaghete, sare, piper, ulei de masline, parmezan.
- 10 rosii sau 2 cutii de 400 g rosii, fara suc
- 3 morcovi
- 2 fire de praz
- 5 bucati de telina
- 2 cepe rosii
- 1 varza
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura rozmarin proaspat tocat
- 850 ml supa de pui sau legume
- 3 pumni de busuioc proaspat
- 170 g spaghete
- sare si piper negru proaspat
- ulei de masline
- parmezan ras
Mod de preparare:
Crestati rosiile si lasati-le putin in apa clocotinda. Apoi decojiti, scoateti semintele si taiati cuburi mari.
Curatati morcovii de coaja, taiati-i in patru pe lungime si tocati. Dati la o parte frunzele prazului, taiati in patru pe lungime, spalati bine si tocati.
Decojiti telina pentru a elimina partile atoase, apoi taiati in jumatate pe lungime si tocati. Decojiti si tocati cepele.
Dupa ce ati tocat toate aceste legume, incercati sa uniformizati bucatile ca marime. Spalati si tocati mare varza.
Puneti uleiul de masline intr-o cratita incalzita, cu fundul gros si caliti morcovii, prazul, telina, ceapa, usturoiul si rozmarinul la foc mediu, pana cand se inmoaie, aproximativ 15 minute.
Adaugati rosiile taiate si fierbeti timp de 1-2 minute. Adaugati supa, lasati-o sa dea in clocot si apoi fierbeti la foc mic timp de 15 minute, amestecand usor daca e necesar.
Adaugati varza, acoperiti cratita si fierbeti la foc mic timp de 10 minute, apoi puneti busuiocul rupt bucatele si pastele.
Lasati sa fiarba la foc mic inca cinci minute sau mai mult. Gustati si condimentati.
Serviti cu ulei de masline si parmezan proaspat ras.
Supa minestrone cu rozmarin
Pofta buna!