Tăiţei chinezeşti cu pui
PrinteazaTăiţei chinezeşti cu pui din: piept de pui, taitei chinezesti, amestec de legume, sos de soia, zahar brun, sos picant, chilli, piper de cayenne, ghimbir, praf de usturoi, amidon, ceapa verde, seminte de susan.
- 1 piept de pui de 500 g
- 150 g taitei chinezesti
- 400 g amestec de legume congelate
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura sos picant
- 1/2 lingurita chili
- piper de Cayenne
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita amidon
- 4-5 frunze de ceapa verde
- seminte de susan
Mod de preparare:
Pieptul de de pui îl tai cubuleţe, adaugi o lingură de sos de soia şi îl laşi la marinat 10-15 minute.
Tragi puiul la wok, la foc iute, în puţin ulei. Adaugi legumele congelate. Sotezi uşor. Torni apă cât să le acopere.
Adaugi sosul picant, zahărul brun şi o lingură de sos de soia. Presari apoi ghimbirul, chili, usturoi.
Adaugi o linguriţă de amidon şi laşi pe foc aproximativ 5 minute. Fierbi apa într-un vas şi, când clocoteşte, pui tăiţeii şi îi laşi să fiarbă 1-2 minute.
Scurgi apa şi pui tăiţeii în wok. Amesteci şi laşi jumătate de minut pe foc, ca să se întrepătrundă aromele.
Pui în boluri şi adaugi ceapa verde tăiată pe diagonală şi câteva seminţe de susan prăjite.
Tăiţei chinezeşti cu pui
Pofta buna!
Sunt buni taitei astia