Tăiţei chinezeşti cu pui

Printeaza

Tăiţei chinezeşti cu pui din: piept de pui, taitei chinezesti, amestec de legume, sos de soia, zahar brun, sos picant, chilli, piper de cayenne, ghimbir, praf de usturoi, amidon, ceapa verde, seminte de susan.

 

Ingrediente:Taitei_chinezesti_cu_pui

  • 1 piept de pui de 500 g
  • 150 g taitei chinezesti
  • 400 g amestec de legume congelate
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura sos picant
  • 1/2 lingurita chili
  • piper de Cayenne
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita amidon
  • 4-5 frunze de ceapa verde
  • seminte de susan

 

Mod de preparare:

Pieptul de de pui îl tai cubuleţe, adaugi o lingură de sos de soia şi îl laşi la marinat 10-15 minute.

Tragi puiul la wok, la foc iute, în puţin ulei. Adaugi legumele con­gelate. Sotezi uşor. Torni apă cât să le acopere.

Adaugi sosul pi­cant, zahărul brun şi o lingură de sos de soia. Presari apoi ghimbirul, chili, usturoi.

Adaugi o linguriţă de amidon şi laşi pe foc aproxima­tiv 5 minute. Fierbi apa într-un vas şi, când clocoteşte, pui tăiţeii şi îi laşi să fiarbă 1-2 minute.

Scurgi apa şi pui tăiţeii în wok. Amesteci şi laşi jumătate de minut pe foc, ca să se întrepătrundă aromele.

Pui în boluri şi adaugi ceapa ver­de tăiată pe diagonală şi câteva seminţe de susan prăjite.

Tăiţei chinezeşti cu pui

Taitei_chinezesti_cu_pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Maria Antonescu

    Sunt buni taitei astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.