Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie. Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie Mod […]
Tarta cu branza si menta
PrinteazaTarta cu branza si menta: faina, unt, zahar, oua, sare, lamaie, dovleac, branza de vaci, ghimbir, nucsoara, scortisoara, zahar pudra, menta.
Ingrediente aluat:
- 300g făină
- 200g unt
- 100 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- coajă rasă de lămâie
Ingrediente umplutură:
- 300 g piure dedovleac
- 250 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 1/2 linguriţă ghimbir ras
- 1 lingurita nucsoara
- 1 lingurita scortisoara
Ingrediente decor:
- zahar pudra
- frunze de menta
Mod de preparare:
Amesteci, într-un castron, făina, sarea, zahărul şi coajă rasă de lămâie.
Adaugi gălbenuşurile şi untul tăiat bucăţele şi frămânţi până se formează un aluat- sfărâmicios. Il înfăşori în folie şi îl laşi câteva ore la rece.
Cureţi dovleacul de seminţe, îl tai felii şi îl coci la cuptor.
Când este copt, îndepărtezi coaja, îl laşi la scurs de zeamă în strecurătoare, apoi îl presezi sub formă de piure.
Amesteci piureul de dovleac cu zaharul, branza, ouale, ghimbirul, scortisoara si nucsoara.
Intinzi o foaie de aluat şi îmbraci o formă de tartă cu pereţi cu tot. Inţepi în mai multe locuri cu furculiţa, apoi torni umplutura.
O introduci în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Tarta este gata când trece testul cu scobitoarea.
După ce se răceşte, o porţionezi şi o serveşti pudrată cu zahăr şi decorată cu frunze de mentă.
Tarta cu branza si menta
Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească
Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă. Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]
Pofta buna!