Tarta cu dovleac romanesc

Printeaza

O reteta gustoasa de tarta cu dovleac, faina, unt, untura, sare, oua, lapte, scortisoara, zahar, cuisoare si coja rasa de lamaie.Tarta cu dovleac romanesc

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 80 g unt+ 20 g unt pentru uns
  • 1 lingură untură (ulei)
  • 1 vârf linguriţă de sare
  • 1 ceşcuţă apă rece

 

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg de dovleac ras
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1/4 I lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoara
  • sare
  • coajă de lămâie
  • 6 cuişoare
  • arome

 

Mod de preparare:

Cerni făina, o aduni grămadă, îi faci o adâncitură în mijloc, în care pui untul tăiat bucăţele, untura (sau uleiul), un vârf de linguriţă de sare şi o ceşcuţă de apă rece. Amesteci totul bine, până obţii un aluat omogen. Laşi aluatul să se odihnească 1 oră acoperit cu un şervet curat de bucătărie. Intre timp, prepari umplutura.

Speli, cureţi dovleacul şi îl tai în bucăţele. Il pui la fiert, apoi îl zdrobeşti şi-l faci piure. încălzeşti puţin laptele, îl amesteci cu untul, zahărul, gălbenuşurile, aromele, sarea şi îl adaugi peste dovleac.

Baţi bine şi adaugi albuşurile bătute spumă. Din aluat întinzi o foaie, pe care o aşezi în forma de tartă unsă cu unt, peste ea aşezi umplutura şi o dai la cuptor. O laşi să se răcească puţin în tavă şi o tai .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.