Tarta cu dovleac romanesc
PrinteazaO reteta gustoasa de tarta cu dovleac, faina, unt, untura, sare, oua, lapte, scortisoara, zahar, cuisoare si coja rasa de lamaie.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 80 g unt+ 20 g unt pentru uns
- 1 lingură untură (ulei)
- 1 vârf linguriţă de sare
- 1 ceşcuţă apă rece
Ingrediente umplutură:
- 1 kg de dovleac ras
- 50 g unt
- 2 ouă
- 1/4 I lapte
- 100 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoara
- sare
- coajă de lămâie
- 6 cuişoare
- arome
Mod de preparare:
Cerni făina, o aduni grămadă, îi faci o adâncitură în mijloc, în care pui untul tăiat bucăţele, untura (sau uleiul), un vârf de linguriţă de sare şi o ceşcuţă de apă rece. Amesteci totul bine, până obţii un aluat omogen. Laşi aluatul să se odihnească 1 oră acoperit cu un şervet curat de bucătărie. Intre timp, prepari umplutura.
Speli, cureţi dovleacul şi îl tai în bucăţele. Il pui la fiert, apoi îl zdrobeşti şi-l faci piure. încălzeşti puţin laptele, îl amesteci cu untul, zahărul, gălbenuşurile, aromele, sarea şi îl adaugi peste dovleac.
Baţi bine şi adaugi albuşurile bătute spumă. Din aluat întinzi o foaie, pe care o aşezi în forma de tartă unsă cu unt, peste ea aşezi umplutura şi o dai la cuptor. O laşi să se răcească puţin în tavă şi o tai .
Pofta buna!