Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata
PrinteazaTarta cu dovlecei, rosii si verdeata din: faina, unt, oua, sare, rosii cherry, dovlecei, pesmet, cascaval, verdeata, smantana si piper.
- 250 g faina
- 125 g unt
- 3 oua
- sare
- 500 g rosii cherry
- 400 g dovlecei
- 2 linguri pesmet
- 100 g cascaval ras
- 2 linguri verdeata asortata tocata
- 200 g smantana
- piper
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, bucăţele de unt tare, 1 ou şi sare. Se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 min. Se spală roşiile, se curăţă şi se opăresc; se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie sferturi şi se lasă să se scurgă. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie felii transversale.
Cuptorul se încinge la 200° C. Pe planşeta cu făină se întinde o foaie groasă de 5 mm. Se aşază într-o formă rotundă de tartă şi se ridică o margine. Se înţeapă blatul de câteva ori cu furculiţa. Se aşază deasupra o foaie de hârtie de copt, pe care se aşază boabe de fasole, pentru îngreunat. Se coace blatul cca. 15 min.
Se scoate hârtia cu boabele. Pe blat se presară pesmet, apoi 50 g caşcaval şi roşiile; urmează 1 lingura verdeata si feliile de dovlecei, asezate ca tiglele. Se amestecă smântână cu 2 ouă, sare, piper şi 50 g caşcawal. Se toarnă peste dovleicei şi se coace 40-45 min. Se scoate, se lasă să se răconească şi se serveşte presărată cu verdeaţă.
Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata
Pofta buna!