Tarta cu dovlecel, ciuperci si praz

Printeaza

Tarta cu dovlecel, ciuperci si praz din: faina, margarina, bicarbonat, otet, apa, sare, ciuperci, praz, dovlecel, ardei gras, sos de rosii, cimbru, condiment de legume.

Ingrediente:Tarta_cu_dovlecel_ciuperci_si_praz

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet
  • apa
  • sare

pentru umplutura:

  • 250 g ciuperci
  • 1 fir praz
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cescuta sos de rosii
  • ulei
  • cimbru
  • condiment de legume

 

Mod de preparare:

Stingi bicarbonatul cu oţet, margarină, apoi îl ames­teci cu făina şi frămânţi împreună cu sare şi puţină apă, călduţă.

Frămânţi aluatul bine şi îl laşi să creas­că. Pentru umplutură, căleşti prazul în ulei, adaugi ciupercile tăiate, ardeiul tăiat cubuleţe şi dovlecelul feliat.

Adaugi jumătate din sosul de roşii şi condimen­te după gust. Intr-o tavă unsă cu ulei, întinzi o foaie din 3/4 aluat.

Pui umplutura de legume şi reetul de sos de roşii. Restul de aluat îl tai fâşii şi le pui peste tartă, sub formă de grătar. Dai la cuptor la foc mediu, 45-50 de minute.

Tarta cu dovlecel, ciuperci si praz

Tarta_cu_dovlecel_ciuperci_si_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.