Tarta cu dovlecel, ciuperci si praz
PrinteazaTarta cu dovlecel, ciuperci si praz din: faina, margarina, bicarbonat, otet, apa, sare, ciuperci, praz, dovlecel, ardei gras, sos de rosii, cimbru, condiment de legume.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 100 g margarina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita otet
- apa
- sare
pentru umplutura:
- 250 g ciuperci
- 1 fir praz
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 cescuta sos de rosii
- ulei
- cimbru
- condiment de legume
Mod de preparare:
Stingi bicarbonatul cu oţet, margarină, apoi îl amesteci cu făina şi frămânţi împreună cu sare şi puţină apă, călduţă.
Frămânţi aluatul bine şi îl laşi să crească. Pentru umplutură, căleşti prazul în ulei, adaugi ciupercile tăiate, ardeiul tăiat cubuleţe şi dovlecelul feliat.
Adaugi jumătate din sosul de roşii şi condimente după gust. Intr-o tavă unsă cu ulei, întinzi o foaie din 3/4 aluat.
Pui umplutura de legume şi reetul de sos de roşii. Restul de aluat îl tai fâşii şi le pui peste tartă, sub formă de grătar. Dai la cuptor la foc mediu, 45-50 de minute.
Tarta cu dovlecel, ciuperci si praz
Pofta buna!