Tartă cu fulgi şi mure

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu:faina, drojdie, zahar, frisca, unt, ou, sare, lamaie, scortisoara, gelatina, mure, zahar vanilat.

Ingrediente blat:

  • 500 g făină
  • 1 cub drojdie
  • 100 g zahăr
  • 200 ml frişcă
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie

Ingrediente fulgi:

  • 100 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă scorţişoară

Ingrediente decor:

  • 5 g gelatină
  • 150 g mure
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 300 ml friscă

 

Mod de preparare:

Se face o gropiţă în făi­nă, se pune drojdia şi se amestecă împreună cu 1 lingură zahăr, frişca nu prea rece şi făină de pe margini. Maiaua se lasă să crească 15 min.

Se adaugă unt topit, zahăr, ou, sare şi coajă de lămâie. Se frământă alua­tul, se acoperă şi se lasă să crească la căldură 40 min.Pentru fulgi, se ameste­că zahărul cu fulgi de unt,făină şi scorţişoară.

Aluatul se întinde într-o tavă unsă, se presară fulgii şi prăjitura se coace 25 min. la 180° C. Se lasă să se răcească.

Murele se pasează cu zahăr şi zahăr vanilinat; se înglobează gelatina dizol­vată şi se dă la rece 30 min. Se înglobează frişca bătu­tă şi se aplică pe prăjitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.