Tarta cu galbiori
PrinteazaTarta cu galbiori din: faina, zahar, drojdie, ulei, galbiori, oua, banza de vaci, ceapa, telemea, smantana, patrunjel, sare si piper.
- 300 g faina
- 1 lingurita zahar
- 25 g drojdie
- 100 g ulei
- 250 g galbiori
- 4 oua
- 100 g branza de vaci dulce
- 1 ceapa
- 50 g telemea
- 50 ml smantana
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia în puţină apă călduţă, adăugaţi zahărul şi 1 lingură făină, amestecaţi ingredientele şi lăsaţi maiaua să crească 15 – 20 de minute.
Turnati-o apoi peste restul.de făină şi adăugaţi 1 lingură ulei şi atâta apă călduţă, câtă este necesară pentru a putea frământa un aluat mai tare. Puneţi aluatul la crescut, la loc cald.
Curăţaţi gălbiorii, tăiaţi – i în jumătăţi dacă sunt mai mari şi căliţi-i în ulei, împreună cu ceapa tocată, după ce le-aţi presărat cu sare şi piper.
Amestecaţi 3 ouă bătute cu brânza, telemeaua rasă, smântână, jumătate din cantitatea de pătrunjel verde tocat şi condimentaţi amestecul după gust. Adăugaţi şi amestecul cu gălbiori şi omogenizaţi bine.
Ungeţi cu ulei o tavă de tarte, întindeţi din aluat o foaie, cu grosimea de 5mm şi turnaţi peste foaie amestecul cu gălbiori.
Nivelaţi-l şi ungeţi deasupra cu ou bătut. Coaceţi tarta la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.
Taiati-o în pătrate după ce se răceşte puţin şi, înainte de servire, presărati-o cu pătrunjel verde tocat.
Tarta cu galbiori
Pofta buna!