Tarta cu iaurt si cirese

Printeaza

Tarta cu iaurt si cirese din: faina, unt, zahar, galbenus, apa rece, sare, iaurt, cirese.

Ingrediente:Tarta_cu_iaurt_si_cirese

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar
  • un galbenus
  • o lingura apa rece
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 300 ml iaurt bine scurs
  • 3 galbenus
  • cirese fara samburi

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina şi untul se desfac între degete. După ce untul a fost complet absorbit de făină, se pune zahărul.

Se adaugă gălbenuşul, apa şi sarea şi se amestecă. Se frământă un pic, se înveleşte aluatul în folie şi se dă la,rece pentru aproximativ 30 de minute.

Pe masa uşor presărată cu făină se întinde aluatul, se taie bucăţi de mărimea tartelor şi se tapetează formele de tartă.

Se pune iaurtul amestecat cu gălbenuşurile, apoi cireşele fără sâmburi şi se dau la cuptor pentru 25 de minute.

Tarta cu iaurt si cirese

Tarta_cu_iaurt_si_cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.