Tarta cu orez, dovleac si lamaie

Printeaza

Tarta cu orez, dovleac si lamaie din: unt, oua, faina, zahar, esenta de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, sare, orez, lapte, dovleac.

Tarta_cu_orez_dovleac_si_lamaie

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 125 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • coajă rasă de lămâie
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 cană orez
  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 250 g dovleac
  • 2 ouă
  • 1 lingură unt

Mod de preparare:

Freci bine untul cu zahărul, adaugi ouăle întregi, esenţa de vanilie, coaja de lămâie, apoi amesteii cu făina, praful de copt şi un praf de sare.

Ungi apoi o tavă pentru tartă cu ulei sau unt şi o tapetezi cu făină. Pui compoziţia şi o dai la cuptor timp de 30 de minute.

Fierbi orezul cu lapte şi îl ames­teci cu zahărul, coaja de lămâ­ie rasă, untul frecat spumă şi gălbenuşurile.

Separat, tai în cubuleţe dovleacul şi îl înăbuşi apoi cu puţină apă, până se înmoaie.

Scurgi dovleacul şi îl treci prin sită. Amesteci această pastă cu orezul şi adaugi treptat albuşurile bătute spumă.

Această compoziţie o pui deasupra, pes­te tartă şi o ţii la cuptor până se rumeneşte.

Tarta cu orez, dovleac si lamaie

Tarta_cu_orez_dovleac_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.