Tarta cu peste afumat, broccoli si branza
PrinteazaTarta cu peste afumat, broccoli si branza din: unt, brânză semigrasă de vaci, oua, faina, ardei roşu, masline, broccoli fiert, morcovi, macrou dezosat afumat sau orice alt tip de peşte afumat, brânză, ceapa, caşcaval, sare, piper, praf de usturoi.
- 150 g unt
- 150 g brânză semigrasă de vaci
- 1 ou
- 300 g făină
Pentru umplutură:
- 1 ardei roşu
- 75 g măsline feliate
- 250 g broccoli fiert
- 2 morcovi fierţi tăiaţi bucăţele
- 150 g macrou dezosat afumat sau orice alt tip de peşte afumat
- 250 g brânză
- 1 ceapă mică
- 5 ouă
- 150 g caşcaval (opţional)
- 1 praf de sare
- piper, praf de usturoi
Mod de preparare:
Freci brânza cu untul, sarea şi oul, până devine moale. Adaugi apoi făina, frământând aluatul tot timpul. Impachetezi aluatul în folie de plastic şi îl laşi la rece pentru 45 de minute.
Desfaci broccoli bucheţele; toci ceapa, macroul, măslinele şi ardeiul. Spumezi brânza cu ouăle şi amesteci compoziţia cu legumele, condimente şi peştele.
Dai broccoli deoparte. După 45 de minute, scoţi aluatul de la rece şi îl întinzi într-o tavă unsă în prealabil cu unt.
Deasupra aşezi bucheţele de broccoli, iar peste ele pui amestecul de ouă, brânză, peşte şi legume. Coci tarta în cuptorul preîncălzit, la treapta 2, timp de 45 minute sau 1 oră. Serveşti tarta calda, cu cascaval ras deasupra.
Tarta cu peste afumat, broccoli si branza
Pofta buna!