Tarta cu prune si alcool
PrinteazaTarta cu prune si alcool din: faina, margarina, ulei, oua, zahăr, lapte, alcool, prune.
- 700 g făină
- 300 g margarină
- 2 linguri ulei
- 2 ouă
Ingrediente pentru umplutura:
- 40 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 50 g zahăr
- 1/4 l lapte
- 1/2 kg prune
- 1 lingură de alcool
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Amesteci într- un castron făina cu sarea şi margarina, făcută bucăţi mici. Lucrezi cu vârful degetelor până obţii un aluat suplu.
Adaugi uleiul şi frămânţi bine. Baţi lejer ouăle şi le încorporezi în aluat. Adaugi puţină apă, dacă este necesar, pentru a obţine un aluat legat, tare.
Pregăteşti umplutura asa: Baţi într-o cratiţă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc şi cresc considerabil, adaugi făina, freci mai departe, torni treptat laptele clocotit şi apoi pui pe foc mic, amestecând continuu.
Când crema este consistentă, în afara focului, încorporezi alcoolul (lichior) şi laşi crema să se răcească.
Speli şi cureţi prunele de sâmburi. întinzi aluatul, cu sucitorul, de circa 1/2 cm grosime.
Intr-o tavă bine unsă, pui jumătate din foaia de aluat, torni pe ea crema, aranjezi deasupra prunele şi pudrezi cu puţin zahăr.
Acoperi cu cealaltă foaie de aluat, presezi marginea, o ungi cu ou bătut şi o dai la cuptorul încălzit timp de 45 de minute, la foc mijlociu. Poftă bună!
Tarta cu prune si alcool
Pofta buna!