Tarta cu prune si alcool

Printeaza

Tarta cu prune si alcool din: faina, margarina, ulei, oua, zahăr, lapte, alcool, prune.

 

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_alcool

  • 700 g făină
  • 300 g margarină
  • 2 linguri ulei
  • 2 ouă

Ingrediente pentru umplutura:

  • 40 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr
  • 1/4 l lapte
  • 1/2 kg prune
  • 1 lingură de alcool
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Amesteci într- un castron făina cu sarea şi margarina, făcută bucăţi mici. Lucrezi cu vârful degete­lor până obţii un aluat suplu.

Adaugi uleiul şi frămânţi bine. Baţi lejer ouăle şi le încorpo­rezi în aluat. Adaugi puţină apă, dacă este necesar, pentru a obţine un aluat legat, tare.

Pregăteşti umplutura asa: Baţi într-o cratiţă gălbenuşu­rile cu zahărul până ce se albesc şi cresc considera­bil, adaugi făina, freci mai departe, torni treptat laptele clocotit şi apoi pui pe foc mic, amestecând continuu.

Când crema este consistentă, în afara focului, încorporezi alcoolul (lichior) şi laşi crema să se răcească.

Speli şi cureţi prunele de sâmburi. întinzi aluatul, cu sucitorul, de circa 1/2 cm grosime.

Intr-o tavă bine unsă, pui jumătate din foaia de aluat, torni pe ea crema, aranjezi deasupra prunele şi pudrezi cu puţin zahăr.

Acoperi cu cealaltă foaie de aluat, presezi mar­ginea, o ungi cu ou bătut şi o dai la cuptorul încălzit timp de 45 de minute, la foc mijlo­ciu. Poftă bună!

Tarta cu prune si alcool

Tarta_cu_prune_si_alcool

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.