Salata simpla cu porumb, branza de capra si ton din: salata verde, porumb, ton, branza de capra, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, piper, sare de mare, ierburi de provence. Ingrediente: 1 salată verde mică 100 g porumb dulce 80 g ton în ulei 100 g brânză de capră 10 roșii cherry 50 ml […]
Tarta cu prune si nuci
PrinteazaTarta cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de prune, zahar tos si miez de nuca.
Ingrediente:
- 400 g faina
- 100 g unt
- 2 linguri apa rece
- 1 lingura zeama de lamaie
- 300 g prune
- 700 g prune macinate, piure
- 250 g zahar tos
- 200 g miez de nuca intreg
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu untul, apa şi zeama de lămâie. Frământaţi puţin aluatul până se omogenizează şi apoi puneţi-l la rece pentru cel puţin 1 oră.
Din acest aluat întindeţi o foaie într-o formă rotundă de tarte, cu diametrul de 25cm. Peste foaie turnaţi un strat uniform de piure de prune.
Peste acesta aşezaţi prunele desfăcute în jumătăţi, cu tăietura în sus.
Puneţi prunele una lângă alta, cât mai înghesuite. în locul sâmburilor aşezaţi câte un miez întreg de nucă şi presăraţi peste toate zahăr tos.
Puneţi tarta la cuptor, la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.
Tarta cu prune si nuci
Pofta buna!
Cateva retete simple si usor de preparat
Cateva retete simple si usor de preparat Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu, pot fi coapte pe grătar sau gratinate. Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei îngreunează digestia . Dovlecei umpluți cu bulgur […]