Tarta cu prune si nuci

Printeaza

Tarta cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de prune, zahar tos si miez de nuca.

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 300 g prune
  • 700 g prune macinate, piure
  • 250 g zahar tos
  • 200 g miez de nuca intreg

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu untul, apa şi zeama de lămâie. Frământaţi puţin aluatul până se omogenizează şi apoi puneţi-l la rece pentru cel puţin 1 oră.

Din acest aluat întindeţi o foaie într-o formă rotundă de tarte, cu diametrul de 25cm. Peste foaie turnaţi un strat uniform de piure de prune.

Peste acesta aşezaţi prunele desfă­cute în jumătăţi, cu tăietura în sus.

Puneţi prunele una lângă alta, cât mai înghesuite. în locul sâmburilor aşezaţi câte un miez întreg de nucă şi presăraţi peste toate zahăr tos.

Puneţi tarta la cuptor, la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.

 

Tarta cu prune si nuci

Tarta_cu_prune_si_nuci

Pofta buna!

 

 

 

 

Salata simpla cu porumb, branza de capra si ton

Salata simpla cu porumb, branza de capra si ton din: salata verde, porumb, ton, branza de capra, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, piper, sare de mare, ierburi de provence. Ingrediente: 1 salată verde mică 100 g porumb dulce 80 g ton în ulei 100 g brânză de capră 10 roșii cherry 50 ml […]

Cateva retete simple si usor de preparat

Cateva retete simple si usor de preparat Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu,  pot fi coapte pe grătar sau gratinate. Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei  îngreunează digestia .   Dovlecei umpluți cu bulgur […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.