Tarta cu pere si migdale din: faina, oua, unt, zahar, lapte, pere, praf de copt, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 200 g unt o lingură zahăr un praf sare 4 linguri lapte rece Pentru umplutură: 4-5 pere 150 g făină 100 g zahăr pudră 2 ouă 100 ml lapte 3 linguri […]
Tarta cu umplutura de pere
PrinteazaTarta cu umplutura de pere din: faina, unt, zahar, apa, oua, lapte, zahar, faina, esenta de portocale, esenta de vanilie, unt, pere, mac.
pentru aluat:
- 50 g faina
- 110 g unt
- 50 g zahar
- putina apa la temperatura camerei
pentru umplutura de pere:
- 2 oua
- 50-70 ml lapte
- 3 linguri zahar (daca perele sunt foarte dulci, poti reduce cantitatea de zahar)
- 3 linguri faina
- putina esenta de portocale si de vanilie
- 20 g unt
- 4 pere mari coapte
- 50 g mac
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul, adaugi untul înmuiat şi amesteci totul cu mâna.
Omogenizezi cu puţină apă, la temperatura camerei.
Ungi o formă de tartă cu unt sau o căptuşeşti cu hârtie de copt. Laşi aluatul la frigider timp de 20 de minute.
Pregăteşti umplutura de pere: Cureţi perele de coajă, le tai în cuburi şi le ţii la frigider.
Fierbi laptele cu zahărul. Intr-un bol, amesteci ouăle cu făina, lei laptele de pe foc şi îl adaugi treptat peste amestecul de făină, amestecând.
Aromatizezi cu esenţa de portocale şi de vanilie. Caramelizezi perele cu untul, 2 linguri de zahăr şi cu macul, pe foc.
Scurgi apoi perele de sucul pe care îl lasă. Coci aluatul de tarte 10 minute.
Scoţi apoi din cuptor şi pui peste aluat perele combinate cu mac, apoi torni amestecul de făină pregătit anterior.
Mai coci tarta 10-15 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu ricotta si pere
Tarta cu ricotta si pere din: faina, unt, oua, zahar, praf de copt, pere, ricotta. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 120 g unt un ou o lingură zahăr un praf sare 3 linguri apă rece 1/2 plic praf de copt Pentru umplutură: 4 pere 125 g ricotţa 2 ouă 60 g zahăr pudră un plic […]
Pofta buna!