Tarta frageda cu pepene
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa, sare, pepene galben, portocala.
Ingnediente aluat:
- 100g unt
- 250 g faină
- 100 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 4 linguri apă
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 1 pepene galben
- 1 portocala
- 1 lingura zahar pudra aromatizat cu vanilie
Mod de preparare:
Framanti faina cu untul moale, adaugi praful de sare, zaharul pudra, cele doua galbenusuri si apa si framanti bine, pana obtii un aluat sfaramicios. Il lasi la rece o ora.
Intinzi aluatul in forma de tarta, il intepi cu furculita in mai multe locuri si il coci, la temperatura potrivita, 20 de minute.
Intre timp, tai pepenele în două, îl cureţi de coajă, seminţe şi de fibre, îl tai felii şi apoi bastonaşe.
Cureţi portocala de coajă şi o desfaci în felii.
Când blatul este răcorit, aşezi deasupra lui bastonaşele de pepene galben şi feliile de portocală, pudrezi cu zahăr şi serveşti.
Pofta buna!