Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie
PrinteazaTarta rasturnata cu capsuni si vanilie din: unt, zahar fin, păstăi de vanilie, căpşuni, aluat de foi refrigerat, făină.
Ingrediente:
- 60 g unt
- 100 g zahăr fin
- 2 păstăi de vanilie
- 800 g căpşuni
- 750 g aluat de foi refrigerat
- puţină făină
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 0 C. Se crestează pe lung păstăile de vanilie, cu un cuţit ascuţit.
Se scoate miezul de vanilie cu vârful cuţitului şi se aşază într-o cratiţă, cu unt, zahăr şi păstăile de vanilie.
Se adaugă 3 linguri cu apă şi se încălzesc pe plită, amestecând continuu.
După se ce dizolvă zahărul, se lasă să dea în clocot şi apoi să fiarbă timp de cca 2-3 min. Se ia caramelul de pe foc şi se îndepărtează păstăile de vanilie.
Căpşunile mai mari se taie bucăţi. Toate căpşunile se repartizează în 8 forme mici de tartă (de 200 ml, 0 8-9 cm); căpşunile trebuie să umple formele pe trei sferturi. Apoi se toarnă deasupra caramel.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de cca 5 mm şi se decupează din ea 8 cercuri (0 9 cm) – pentru ocazii speciale se pot decupa inimioare de aluat.
Se acoperă cu bucăţile de aluat fructele din forme şi se coc tartele la cuptor, timp de cca 20-25 min.
Se răstoarnă tartele, cu ajutorul unei farfurii şi se servesc imediat, fierbinţi sau se lasă să se răcească şi se servesc cu câte o porţie de îngheţată, ornate cu frunze de lămâiţă sau mentă.
Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie
Pofta buna!