Tarte cu ciuperci
PrinteazaTarte cu ciuperci
Ingrediente aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 200 ml apă
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 300 ml lapte
- 250 g ciuperci
- 70 g unt
- 2 linguri făină
- două linguri de smântână
- 50 g caşcaval
- sare
- piper
- o lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Tarte cu ciuperci: Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat şi obţineţi o cocă omogenă pe care o lăsaţi la rece o oră.
Spălaţi ciupercile, le tăiaţi în lamele fine, le înăbuşiţi în 20 g unt, adăugaţi zeama de lămâie şi un praf de sare.
Separat, rumeniţi făina în restul de unt cu un praf de sare şi stingeţi cu laptele şi smântână, apoi turnaţi peste ciuperci, dregeţi de sare şi piper, lăsaţi să scadă la foc mic. Intindeţi o foaie subţire de aluat, de 3 mm şi montaţi în forme.
Inţepaţi aluatul cu furculiţa şi daţi la copt, la foc potrivit, apoi adăugaţi umplutura cu ciuperci, presăraţi cu caşcaval ras şi mai coaceţi până se rumenesc.
Pofta buna!