Tarte cu mere si caramel
PrinteazaTarte cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie, scortisoara, zahar si frisca.
- 250g aluat fraged gata preparat
- 8 linguri crema sau sos caramel
- 2 mere mari, taiate felii subtiri
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de scortisoara
- 2 lingurite zahar
- frisca pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 6/ 200°C. Intinde o foaie de aluat fraged groasa de cca 3 mm.
Decupeaza cu un cutter rondele de 8×10 cm si pune-le pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Ridica o margine de cca 1cm in jurul fiecarei rondele de aluat, apoi inteapa fiecare rondea cu o furculita.
Pune cate 1 lingura de crema caramel pe fiecare rondea de aluat.
Taie merele felii subtiri, apoi trece-le printr-un castron cu zeama de lamaie si scortisoara.
Aranjeaza feliile de mar peste crema de caramel. Presara putin zahar si coace 10-15 min, pana se rumeneste aluatul.
Lasa sa se raceasca putin, serveste-le calde, cu frisca.
Tarte cu mere si caramel
Pofta buna!