Clatite cu urda si marar din: urda, marar, sare, faina, ou si untura. Ingredinte: 300 gr. urda o legatura marar sare 150 gr. faina 1 ou 100 gr. untura Mod de preparare Urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza […]
Tarte cu prune si rodie
PrinteazaTarte cu prune si rodie din: unt, zahar, apa, oua, faina, migdale, prune, rosie, nuca de cocos, pesmet, sare, praf de copt, sos de vanilie
Ingrediente:
- 170 g unt
- 100 g zahar pudra
- 50 ml apa
- 4 oua
- 350 g faina
- 50 g zahar tos
- 50 g migdale
- 300 g prune
- 1 rosie
- 50 g nuca cocos
- 50 g pesmet
- Sare
- ½ lingurita praf de copt
- Zahar vanilat
- Sos de vanilie
Mod de preparare:
Semintele de rodie se curata, se amesteca bine cu prunele taiate cubulete, 2 liculete cu zahar vanilat si se pun intr-o strecuratoare.
Untul se pune intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, oualele si un praf de sare.
mixeaza pana devin ca o crema, se adauga praful de copt, se toarna peste faina cernuta si se framanta pana rezulta un aluat potrivit de tare.
acopera cu folie, se introduce la rece pentru 20 de minute, se decupeaza rondele, se aseaza in forme de tarta unse cu unt si se inteapa cu dintii unei furculite.
aseaza formele pe o tava, se introduc in cuptor pentru 5 minute, apoi se scoate tava.
presara pesmetul peste aluat, zaharul tos, migdalele tocate si deasupra amestecul de rodie cu prune.
introduce tava in cuptor si se coc la foc potrivit timp de 25-30 de minute.
Cand s-au racit se presara cu nuca de cocs si se servesc cu sos de vanilie impreuna cu o ceasca de cafea.
Pofta buna!
Chiftelute de dovlecei cu branza
Chiftelute de dovlecei cu branza din: dovlecei, ou, branza, faina si untdelemn. Ingredinte: 2-3 buc. dovlecei tineri 1 ou 2 linguri brinza rasa o lingura faina 100 gr. untdelemn Mod de preparare Dovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, […]
Pofta buna!
Foarte bune tartele cu prune si rodie. Rodie e foarte sanatoasa si incerc sa o introduce cat mai des in deserturi.