Tartine cu pate de somon

Printeaza

Tartine cu pate de somon din: file de somon, esalota, zeama de lamaie, coaja de lamaie, vermut sec, unt sarat, marar, paine alba.

Ingrediente:Tartine_cu_pate_de_somon

  • 500 g file de somon fara pielita
  • 1 esalota, taiata felii
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 ml vermut sec sau vin alb
  • 100 g unt sarat
  • 1/2 legatura marar, tocata marunt
  • 3 felii de paine alba

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Tapetează un vas rezistent la cuptor cu hârtie de copt şi aşază somonul, eşalota, coaja rasă şi zeama de lămâie şi vermutul sau vinul.

Adună şi răsuceşte capetele hârtiei ca să închizi ca pe o pungă.

Dă la cuptor 15 min; scoate din cuptor şi lasă să stea deoparte 10 min, apoi deschide punga şi lasă să se răcească.

Strecoară sucul rămas în pungă şi pune la fiert până când scade la 3 linguri. Adaugă untul, lasă să se topească 1 min şi apoi îndepărtează de pe foc.

Sfărâmă somonul , îndepărtează eşalota şi adaugă în unt cu mărarul.

Presară piper negru şi amestecă.

Tartine cu pate de somon

Tartine_cu_pate_de_somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.