Tochitura Autentică Românească: Rețetă Tradițională și Secretele Gustului Incomparabil din: carne de porc, carnati de porc, ficat de porc, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, oua, branza. Tochitura este un fel de mâncare profund înrădăcinat în tradiția culinară românească, reprezentând o mâncare robustă, inițial asociată cu ospitalitatea rurală și mesele sățioase […]
Tascute cu pesmet pentru supa
PrinteazaTascute cu pesmet pentru supa din: făină, untură, pesmet, piper, sare.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 100 g untură
- 100 g pesmet
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tascute cu pesmet pentru supa: Aluatul pregătit dinainte se întinde subţire. Până ce aluatul se odihneşte, se pregăteşte pesmetul în untură, cu puţin piper şi sare.
Se pune pe aluatul de foitaj, în lungime, cu o lăţime de 2 degete, se stropeşte cu untură topită şi se rulează (nu se lasă să se usuce).
Se taie în bucăţi de 4-5 cm, care se fierb în supă.
Pofta buna!
Istoria Mesei: Eticheta la Cină de-a Lungul Secolelor
Istoria Mesei: Eticheta la Cină de-a Lungul Secolelor. Explorarea evoluției etichetei la cină de-a lungul secolelor ne invită să descoperim nu doar schimbările în manierele de la masă, ci și modul în care acestea reflectă transformările sociale, economice și culturale ale societăților. De la banchetele opulente ale nobilimii medievale la mesele rafinate ale epocii moderne, […]