Tocana de cartofi cu vita
PrinteazaTocana de cartofi cu vita din: cartofi, carne de vita, ceapa, usturoi, ardei capia, morcov, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc, castraveti murati, gogonele.
- un kg cartofi
- 500 g carne de vita
- doua cepe
- 3 catei de usturoi
- doi ardei capia
- un morcov
- 4 rosii
- o lingura cu pasta de tomate
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- busuioc
- castraveti murati
- gogonele
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri.
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie felii groase, apoi cubuleţe.
Carnea de vită se spală, se şterge cu un şervet şi se taie cuburi.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte carnea până devine aurie, apoi se adaugă ceapa şi morcovul.
Se călesc cinci minute, se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe, apoi şi cartofii
. Se toarnă apă cât să depăşească totul cu două degete, se condimentează şi se lasă să fiarbă acoperite cu un capac.
Când sunt aproape fierte se adaugă roşiile date prin râzătoare, pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, usturoiul feliat sau pisat şi se continuă fierberea.
Se serveste ca atare presarata cu busuioc, cu gogonele sau castraveti murati.
Tocana de cartofi cu vita
Pofta buna!