Tocana de porc cu shirataki

Printeaza

Tocana de porc cu shirataki din: ulei de canole, usturoi, ghimbir tocat, sare, piper negru, sos de soia, suc de lamaie, zahar brun, praz, salata chinezeasca, carne tocata de porc si shirtaki. Tăieţeii shirataki creează pentru tocana de porc o bază bogată în fibre.

Ingrediente:

  • ulei de canole
  • 2 linguri usturoi tocat
  • 1 lingura de ghimbir tocat
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 1/4 cana sos de soia
  • 1/4 cana suc de lamaie verde proaspat
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1 capatana salata chinezeasca, spalata si scursa
  • 1/4 cana praz tocat
  • 2 ardei grasi rosii, taiati in cubulete
  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 cani shirtaki, clatiti si scursi

 

Mod de preparare:

Unge o tigaie de teflon cu ulei de canola si pune-o pe foc mediu. Adauga usturoiul si ghimbirul cu un praf de sare. Lasa pe foc pana se inmoaie condimentele, maxim 3 minute.

Adauga sucul de lamaie, sosul de soia si zaharul. Lasa totul sa fiarba pana scade la o treime, cam 8-10 minute (pana devine de consistenta unui sirop).

Pentru a verifica daca e gata, pune cateva picaturi pe o farfurie curata si tine farfuria vertical: daca sosul nu se intinde mai mult de cativa mm, e semn bun.

Foloseste putin ulei pentru a unge fundul unui wok incins. Cand uleiul sfaraie, adauga salata, prazul si ardeii si amesteca bine pana se calesc legumele, cam un minut.

Adauga carnea de porc, taiteii si siropul de usturoi si ghimbir, si amesteca totul pana cand teiteii se acopera cu sos.

Adauga sare si piper dupa gust. Se serveste pe un platou urias, garnisit cu frunze de praz.

Tocana de porc cu shirataki

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.