Tort cu aroma de cafea si frisca
PrinteazaTort cu aroma de cafea si frisca din: stafide, lichior de cafea, ciocolata cu lapte, espresso, foi de tort, budinca, lapte, zahar, pere, caise, migdale, fulgi de ciocolata.
- 2 linguri stafide
- 5 linguri lichior de cafea
- 60 g ciocolata cu lapte
- 30 ml espresso tare
- 1 pachet foi de tort
- 1 pachet budinca cu gust de frisca
- 500 ml lapte
- 50 g zahar
- 125 g pere (cutie)
- 8 jumatati de caise
- 4 linguri migdale macinate
- zahar pudra si fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Inmuiati stafidele in 2 linguri lichior de cafea si lasati-le peste noapte. Taiati ciocolata si topiti-o in espresso fierbinte. Intindeti-o apoi peste foile de tort si lasati-o sa se usuce. Pregatiti budinca impreuna cu laptele si zaharul conform indicatiilor de pe ambalaj si lasati-o sa se raceasca usor.
Turnati restul de lichior de cafea, apoi lasati-o sa se raceasca in totalitate. Scurgeti perele, stafidele si caisele. Taiati perele bucati mici si adaugati-le in budinca impreuna cu stafidele si migdalele macinate.
Asezati o foaie de tort pe un platou si inchideti-o intr-un inel de tort. Asezati pe rand budinca si restul de foi, incheiati cu ultima foaie si presarati tortul cu zaharul pudra si fulgii de ciocolata. Indepartati inelul de tort. Asezati caisele pe tort si ornati-l cu fulgi de ciocolata.
Tort cu aroma de cafea si frisca
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o prajitura cu tortul asta