Tort cu crema de ciocolata si zahar ars
PrinteazaTort cu crema de ciocolata si zahar ars
Ingrediente:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri faina
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Tort cu crema de ciocolata si zahar ars: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, zahărul, făina amestecată cu praful de copt, amesteci bine şi torni compoziţia într-o formă rotundă. O dai la cuptor, la foc mic pentru o jumătatî de oră.
Când s-a răcit, tai blatul pe orizontală în trei felii, pe care le laşi deoparte până pregăteşti crema.
Pentru cremă ai nevoie de:
- 6 ouă
- 1 cană zahăr
- 2-3 linguri cacao
- 2 pachete unt
Mod de preparare:
Baţi bine ouăle cu zahărul şi pui compoziţia la foc mic până se îngroaşă, apoi o dai deoparte, adaugi cacaua şi untul şi omogenizezi. Când s-a răcit, umpli blatul şi îmbraci şi partea laterală cu cremă.
Topeşti apoi 100 g zahăr, adaugi unt cât o nucă şi îl torni fierbinte peste tort, car întinzi glazura uniform cât e fierbinte. Dai apoi tortul la frigider penttu 3-4 ore.
Poftă bună!
As manca si eu niste tort cu crema de ciocolata si zahar ars.