Această zacuscă combină aromele intense ale ciupercilor cu dulceața ardeilor și roșiilor, oferind o gustare delicioasă și sănătoasă. Această rețetă este ideală pentru conservare, permițându-vă să păstrați gustul verii pe tot parcursul iernii. Borcanele sterilizate asigură că zacusca va rămâne proaspătă și gustoasă pentru o perioadă […]
Tort cu iaurt
PrinteazaTort cu iaurt din: piscoturi de sampanie, zeama de compot, lamaie, coaja rasa de lamaie, frisca, iaurt, esenta de lamaie, zahar pudra si gelatina.
Ingrediente:
- 1 pachet piscoturi de sampanie
- zeama de la un compot
- 1 lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 500 ml frisca lichida
- 500 ml iaurt
- 1 fiola esenta de lamaie
- 1 cana cu zahar pudra
- 2 pliculete gelatina
Mod de preparare:
Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă şi o laşi jumătate de oră, după care o dai la fiert. Baţi frişca lichidă şi o dai puţin la rece.
Apoi mixezi frişca împreună cu zahărul şi cu gelatina topită. La sfârşit încorporezi esenţa de lămâie, sucul de lămâie, coaia rasă de lămâie şi Iaurtul.
Inmoi pişcoturile în zeamă de compot şi îmbraci cu ele forma de tort cu pereţi detaşabili.
Opreşti pişcoturi pentru acoperirea tortului. Umpli cu cremă. Aşezi prăjitura la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineaţa, ca să se întărească.
Scoţi prăjitura din formă, o aşezi pe un platou, garnisită cu şuviţe de coji de lămâie, o porţionezi şi o serveşti.
Tort cu iaurt
Pofta buna!
Tiramisu este unul dintre cele mai cunoscute și iubite deserturi italiene, renumit pentru combinația sa delicioasă de texturi cremoase, arome intense de cafea și cacao, și biscuiți savoiardi înmuiați. Această rețetă clasică, fără compromisuri, te va ghida pas cu pas pentru a crea un tiramisu […]