Tort cu multe fructe de pădure
PrinteazaTort cu multe fructe de pădure din: faina, zahar, zahar vanilinat, sare, albus, unt, oua, galbenus, coaja rasa de lamaie, faina, praf de copt, gem, fructe de padure, frisca si zahar pudra.
aluat fraged:
- 150 g faina
- 40 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 praf de sare
- 1 albus
- 75 g unt moale
biscuit:
- 5 oua
- 1 galbenus
- 1 plic zahar vanilinat
- coaja rasa de lamaie
- 75 g zahar
- 90 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
si:
- 250 g gem
- 600 g amestec de fructe de padure
- 4 foite gelatina
- 1 pachet de fructe de padure
- 75 g zahar
- 400 g frisca
- 1 lingurita zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Framantati ingredientele pentru aluatul fraged si întindeţi-l. Aşezaţi-l într-o formă rotundă (0 26 cm), coaceţi-l cca. 15 minute şi lăsaţi-l să se răcească. Bateţi ouăle şi gălbenuşul spumă.
Incorporaţi zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi zahărul. Amestecaţi făina şi praful de copt şi încorporaţi-le.
Coaceţi 2/3 din aluatul pentru biscuit cca. 10 minute, apoi răsturnaţi-l pe un şervet presărat cu zahăr. Ungeţi-l cu 225 g gem şi rulaţi-l pe lung.
Coaceţi restul biscuitului cca. 10 minute într-o formă rotundă unsă cu grăsime.
Inmuiati gelatina. Amestecati budinca cu zahărul şi 4 linguri de apă. Fierbeţi 350 apă cu budinca un minut.
Incorporaţi gelatina în budincă. Lăsaţi-o să se răcească. Ungeţ i blatul cu restul de gem, aşezaţi biscuitul şii închideţi-le într-un inel de tort.
Tăiaţi rulourile pregătite anterior felii de2 cm şi aşezaţi-le pe marginea inelului. 6 Bateţi frişca şi încorporaţi-o în cremă.
Incorporaţi şi 300 g fructe şi întindeţi-o peste blat. Lăsaţi 4 ore la rece.
Tort cu multe fructe de pădure
Pofta buna!