Tort de capsuni cu revent si fistic
PrinteazaTort de capsuni cu revent si fistic din: revent (sau rubarbură), zahăr, vin alb, gelatină, căpşuni, căpşunată, mascarpone, frişcă, blat cu cacao, gem de căpşuni, Tort Gelee, fistic.
Ingrediente:
- 500 g revent (sau rubarbură)
- 50 g zahăr
- 200 ml vin alb
Pentru cremă:
- 15 g gelatină
- 150 g căpşuni pasate
- 4 linguri căpşunată
- 250 g mascarpone
- 100 g zahăr
- 250 ml frişcă
In plus:
- 1 blat cu cacao
- 3 linguri gem de căpşuni
- 400 g căpşuni
- 1 plic Tort Gelee
- 2 linguri zahăr
- 50 g fistic tocat
Mod de preparare:
Se curăţă reventul, se decojeşte şi se taie felii de 1 cm. Se încălzeşte vinul cu zahăr şi se înăbuşă reventul 5 min.
Se strecoară şi se păstrează sucul.
Se amestecă piureul de căpşuni cu mascarpone, căpşunată şi zahăr. Se înglobează gelatina dizolvată. Când începe să se întărească, se încorporează frişca bătută.
Blatul se unge cu gem şi se umple cu un strat de revent şi unul de cremă. Se dă la rece 2 ore.
Se aşază pe tort căpşuni. Se fierbe praful de glazură cu zahăr şi zeama de la revent. Se toarnă peste fructe şi se lasă să se întărească. Se presară pe margine fistic pisat.
Tort de capsuni cu revent si fistic
Pofta buna!