Tort de ciocolata si frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de ciocolata si frisca din: frisca lichida, biscuiti, unt si ciocolata menaj.
Ingrediente:
- 250 g biscuiţi digestivi
- 100 g unt +1 lingură de unt pentru uns forma de tort
- 800 ml frişcă lichidă
- 700 g ciocolată de menaj
Mod de preparare:
Ungi cu unt şi tapetezi cu hârtie de copt baza şi marginile unei forme rotunde detaşabile de tort. Zdrobeşti biscuiţii şi îi amesteci cu untul topit. Aşezi amestecul de unt şi biscuiţi în formă, netezindu-l bine, ca să ia forma unui blat de tort, apoi îl dai la congelator pentru 15 minute. Intre timp, încălzeşti pe foc 200 ml frişcă lichidă şi, înainte să fiarbă, iei vasul de pe foc şi adaugi 500 g ciocolată ruptă în bucăţi.
Amesteci bine şi torni peste 400 ml frişcă lichidă pe care ai bătut-o anterior. Scoţi forma de la congelator, torni crema de ciocolată şi dai din nou la congelator pentru cel puţin 5 ore. Deasupra tortului torni o glazură de ciocolată, pe care o pregăteşti aşa: încălzeşti 200 ml frişcă lichidă în care încorporezi 200 g ciocolată şi amesteci bine până la omogenizare.
O laşi să se răcească, apoi o dai la frigider până se îngroaşă. După cele 5 ore, desprinzi forma de pe margine şi îmbraci tortul cu glazura de ciocolată. Decorezi tortul cu biscuiţi, fructe de toamnă şi frişcă.
Pofta buna!