Trufandale la cuptor

Printeaza

Trufandale la cuptor din: cartofi, sparanghel verde, sare, ceapa, ulei, piper si patrunjel.

Ingrediente:Trufandale_la_cuptor

  • 1 kg cartofi noi mici
  • 500 g sparanghel verde
  • sare
  • 8 cepe frantuzesti
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spala bine cartofii, se curata cu peria, se sterg si se taie in doua pe lung. Se spala sparanghelul, se decojeste in dreptul treimii inferioare; se indeparteaza capetele lemnoase. Sparanghelul se opareste in apa clocotita 8-10 minute. Se lasa sa se scurga in strecuratoare si se taie apoi bucati lungi.

se decojeste ceapa, se taie in doua pe lung si apoi felii. Se incinge uleiul intr-o tigaie inalta si se prajesc cartofii la foc mijlociu 20-25 de minute, intorcandu-se de mai multe ori, pana se rumenesc. Dupa primele 15 minute, se adauga ceapa frantuzeasca, se amesteca si se prajesc impreuna.

Cand sunt gata, se adauga sparanghelul si se mai prajeste 1-2 minute amestecand constant. Se spala patrunjelul, se sterge, se rup frunzulitele si se toaca. Mancarea se sareaza si se pipereaza; se presara in final patrunjel.

Trufandale la cuptor

Trufandale_la_cuptor

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. De fapt”cartofi la cuptor”

  2. Valentina Negrescu

    Unde-s trufandalele la cuptor?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.