Gogoșari în Saramură Dulce-Acrișoară cu Miere și Oțet: Această conservă combină dulceața mierii cu aciditatea oțetului, creând un echilibru perfect de arome care va înveseli orice masă. Ingrediente Gogoșari: 2 kg, curățați și tăiați felii sau jumătăți, baza crocantă și colorată a murăturilor. Miere: 150 g, adaugă o notă naturală de dulceață. Oțet de mere: […]
Trufandale la cuptor
PrinteazaTrufandale la cuptor din: cartofi, sparanghel verde, sare, ceapa, ulei, piper si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi mici
- 500 g sparanghel verde
- sare
- 8 cepe frantuzesti
- 3 linguri ulei
- piper
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
spala bine cartofii, se curata cu peria, se sterg si se taie in doua pe lung.
spala sparanghelul, se decojeste in dreptul treimii inferioare; se indeparteaza capetele lemnoase.
Sparanghelul se opareste in apa clocotita 8-10 minute. lasa sa se scurga in strecuratoare si se taie apoi bucati lungi.
decojeste ceapa, se taie in doua pe lung si apoi felii. incinge uleiul intr-o tigaie inalta si se prajesc cartofii la foc mijlociu 20-25 de minute, intorcandu-se de mai multe ori, pana se rumenesc.
Dupa primele 15 minute, se adauga ceapa frantuzeasca, se amesteca si se prajesc impreuna.
Cand sunt gata, se adauga sparanghelul si se mai prajeste 1-2 minute amestecand constant.
spala patrunjelul, se sterge, se rup frunzulitele si se toaca. Mancarea se sareaza si se pipereaza; se presara in final patrunjel.
Trufandale la cuptor
Pofta buna!
Ciorbă Cu Stafide și Conopidă: o alegere culinară neobișnuită, dar extrem de delicioasă și sănătoasă, ce combină aromele dulci ale stafidelor cu textura crocantă a conopidei într-un mod surprinzător. Acest fel de mâncare își are rădăcinile în dorința de a experimenta și de a introduce elemente nutritive într-o mâncare tradițională, transformând o simplă ciorbă într-o […]
De fapt”cartofi la cuptor”
Unde-s trufandalele la cuptor?