Trufe cu migdale
PrinteazaTrufe cu migdale din: ciocolata neagra, unt, zahar pudra, galbenusuri, cacao amara, coaja de portocala, migdale, lichior, cacao.
- 200 g ciocolata neagra cu 70% cacao
- 125 g unt
- 125 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 2 lingui cacao amara
- coaja unei portocale
- o lingura migdale maruntite
- 2 linguri lichior
pentru servire:
- cacao
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata bucăţi şi se pune la topit, la bain-marie.
După ce s-a topit, se adaugă untul, coaja de portocală rasă şi migdalele uşor mărunţite.
Se trage vasul de pe foc, se adaugă lichiorul, zahărul pudră, cacaua şi gălbenuşurile.
Se amestecă şi se dă vasul la rece pentru 6 ore.
Apoi, se formează mici bile care se aşază pe un platou şi se presară cu cacao.
Trufe cu migdale
Pofta buna!