Vafe cu branza din: oua, unt, cascaval, fulgi de ovaz, faina, telemea, semine de in, seminte de susan, praf de copt, seminte de chimen negru, apa.
Ingrediente:
4 oua
150 g unt
75 g cascaval
cate 100 g fulgi de ovaz, faina si telemea
cate 2 linguri seminte de in si susan
1 lingurita praf de copt
1 lingura seminte de chimen negru
150 ml apa
Mod de preparare:
Pui fulgii într-un castronel şi îi umezeşti cu apa călduţă. Macini fin seminţele de in, în maşina pentru râşnit cafea.
Freci spumă untul moale, la temperatura camerei.
Adaugi treptat ouăle, apoi fulgii de ovăz, seminţele de in, de susan şi de chimen, brânzeturile rase fin, iar la sfârşit făina cernută împreună cu praful de copt.
Mixezi compoziţia până devine omogenă.
Incingi aparatul pentru vafe la treapta de temperatură cea mai înaltă.
După ce aparatul s-a încins, reduci temperatura la mijlocie şi pui câte 1 lingură de compoziţie.
Coci vafele 4-5 minute, apoi le scoţi şi le consumi de preferinţă calde, la micul dejun.
Vafe integrale cu miere, portocala si afine din: ouă, lapte batut, făină integrală de secară, păstaie de vanilie, praf de copt, zahăr, ulei, sare, banane, portocale, afine, miere. Ingrediente: 2 ouă 180 g lapte bătut 130 g făină integrală de secară 1/2 păstaie de vanilie 1 linguriţă praf de copt 50 g zahăr 2 linguri ulei un praf de sare 2 banane […]
Vafe cu cascaval si iaurt din: ouă, unt, praf de copt, iaurt, sare, caşcaval, făină. Ingrediente: 4 ouă 400 g unt 1 linguriţă praf de copt 150 g iaurt 1 praf de sare 150 g caşcaval ras circa 300 g făină Mod de preparare: Mixezi ouăle împreună cu sarea şi untul moale, la temperatura camerei. Adaugi iaurtul, caşcavalul ras, praful de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.