Varza de bruxelles aromata la cuptor din: varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare. Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1 lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de bruxelles si se tăie felii. […]
Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt
PrinteazaVarză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt din: unt, ceapa, frunze de salvie, varza de bruxelles si mazare.
- 95 g de unt
- 3 cepe, taiate in felii groase
- 8 frunze de salvie, tocate
- 350 g varza de Bruxelles
- 200 g de mazare, decongelat
Mod de preparare:
Incinge jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie şi sotează ceapa, pe foc mic, timp de 15 minute, până se înmoaie, fără să se rumenească.
Adaugă aproape toată salvia. între timp, pune varza de Bruxelles-într-o cratiţă cu apă clocotită şi fierbe-o timp de 4 minute.
Adaugă mazărea în ultimul minut.
Scurge bine legumele şi păstrează puţină apă în care au fiert.
Adaugă varza de Bruxelles şi mazărea peste ceapă, împreună cu restul de unt.
Amestecă bine pentru ca legumele să fie acoperite cu unt.
Dacă ţi se par prea uscate, adaugă apa păstrată peste ele.
Asezonează cu mult piper negru şi puţină sare. Presară salvia rămasă şi serveşte.
Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Varza de bruxelles aromata la cuptor
Varza de Bruxelles cu bacon
Varza de Bruxelles cu bacon din: bacon, supa de pui, varza de bruxelles si ceapa. Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de pui verze de bruxelles 1 ceapa toccata Mod de preparare: Gatiti baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape de hartie. Pastrati in tigaie 2 lingurite […]
Pofta buna!
Foarte bine arata!