Vinete in aluat crocant
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu: faina, oua, lapte, ulei, sare, piper.
- două vinete
- 200 g făină
- 3 ouă
- 75 ml lapte cald sau apă minerală
- ulei de floarea- soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare şi se pun la scurs pe un tocător de lemn circa 40 de minute. Cu cât stau mai mult, cu atât iese sucul amar din ele.
Făina se pune într-un bol mai mare împreună cu gălbenuşurile, o lingură şi jumătate de ulei, laptele dulce sau apa minerală şi se amestecă bine cu un tel până se încorporează toate ingredientele.
Albuşurile se bat separat cu telul, se adaugă la compoziţia din bol şi se amestecă uşor până se omogenizează aluatul. Se scurg vinetele de apă, se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins pana devin aurii si crocante.
Pofta buna!