Vinete inăbuşite in smantană
PrinteazaVinete inăbuşite in smantană
Ingrediente:
- 3 vinete frumoase
- 2 linguri unt sau untură
- 1 lingură făină
- 1 pahar smîntînă
- 1 linguriţă mărar tocat
- sare
Mod de preparare:
Vinete inăbuşite in smantană: Se spală vinetele, se înlătură cotorul şi se taie în sferturi în lungime, apoi fiecare sfert în două (pe lăţime).
Bucăţile de vinete se opăresc cu apă fierbinte şi sărată, lăsîndu-le în apă timp de 5 min, apoi se scurge apa şi se lasă 5-10 min vinetele în strecurătoare ca să se scurgă.
Fiecare bucăţică de vînătă se dă prin făinăşi se prăjeşte în untul sau gră-simea fierbinte.
Se aşază apoi într-o cratiţă, se toarnă pesteele smîntîna, se săreazăşi se lasă să fiarbă jumătate de oră la foc mic, scuturînd din cînd în cînd cratiţa.
Se aşază pe farfuriade servit şi se presară mărarul meu.
Pofta buna!