Vita cu germeni de fasole si spanac
PrinteazaVita cu germeni de fasole si spanac din: sos de soia, miere, malai, ulei, carne de vita, usturoi, ardei iute, ceapa verde, germeni de fasole, spanac, seminte de susan, orez.
Ingrediente:
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura de miere
- 2 lingurite de malai, amestecat cu 2 linguri de apa pentru a forma o pasta
- 1 linguri de ulei
- 300 g carne de vita, feliata subtire
- 1 catel de usturoi, feliat subtire
- 1 ardei iute rosu, tocat fin
- 3 cepe verzi, feliate in bucati mici
- 300 g germeni de fasole
- 100 g spanac tanar
- 1 mana seminte de susan, prajite
- orez fiert, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un bol mic, amestecă sosul de soia cu mierea şi cu pasta de mălai, încinge uleiul într-un wok sau o tigaie mare.
Asezonează carnea şi prăjeşte-o în tranşe, apoi transfer-o pe o farfurie şi acoper-o cu folie de aluminiu pentru a o păstra caldă.
Căleşte usturoiul şi ardeiul iute, apoi adaugă ceapa verde şi germenii de fasole şi prăjeşte totul 2 minute.
Pune carnea înapoi în wok, adaugă spanacul şi sosul. Mai lasă totul pe foc 2-3 minute, până când spanacul se înmoaie.
Serveşte mâncarea presărată cu seminţele de susan şi alături de orez fiert, dacă preferi.
Vita cu germeni de fasole si spanac
Pofta buna!