Vitel cu fidea
PrinteazaVitel cu fidea din: carne de vitel, fidea, rosii in sos tomat, ceapa, vin rosu, ketchup, scortisoara, parmezan, ulei de masline, sare si piper.
- 500 g carne de vitel
- 500 g paste fidea
- 1 cutie (400g) de rosii in sos tomat
- 1 ceapa potrivita
- 1 pahar cu vin rosu
- 2 linguri cu ketchup
- 1/2 baton de scortisoara
- parmezan (cascaval)
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata carnea de pielite, tai-o în bucăţi potrivite, apoi pune-o la călit în puţin ulei.
Adaugă ceapa tocată mărunt. Din când în când, pune câte puţină apă, până se pătrunde carnea.
Când este aproape gata, pune vinul, roşiile mărunţite împreună cu sucul lor, potriveşte gustul de sare şi piper, adaugă batonul de scorţişoară, jumătate de pahar cu apă şi ţine pe foc mic, acoperit, amestecând din când în când să nu se lipească.
După 30 de minute, adaugă trei pahare cu apă în compoziţie, amestestecă bine, răstoarnă totul într-un vas de lut (sau yena) şi dă la cuptorul încins.
Când sosul s-a încălzit bine, varsă fideaua şi dă la cuptor 20-25 de minute, scuturând din când în când vasul să nu se lipească.
Serveşte fierbinte, cu parmezan sau caşcaval ras deasupra.
Vitel cu fidea
Pofta buna!
Nu am mai vazut pana acum combinatia de vitel cu fidea