Zacusca de ghebe din: rosii, ghebe, ardei, ulei, ceapa, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 kg ghebe 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari) 3-4 linguri ulei 2 cepe sare zahăr (opţional) Mod de preparare: Ghebele se curăţă, se spală bine şi se fierb în apă cu sare. In rest, se procedează ca la zacusca […]
Zacusa de ghebe (hribi)
PrinteazaZacusa de ghebe (hribi) din: ghebe, ceapa, gogosari, bulion, ulei, foi de dafin, piper, sare, conservant
- 2 kg ghebe (sau hribi)
- 1 kg ceapă
- 1 şi 1/2 kg gogoşari
- 1 l bulion
- 1/2 l ulei
- foi de dafin
- piper
- sare
- conservant
Mod de preparare:
Cureţi bine ciupercile, le fierbi şi le clăteşti în apă rece.
Le macini (le treci prin maşina de tocat), apoi le căleşti în ulei.
Cu ceapa şi gogoşarii procedezi la fel, apoi le amesteci pe toate şi adaugi bulionul, foile de dafin, piperul, sarea şi laşi să dea în câteva clocote.
Adaugi conservant, apoi pui zacusca în borcane pe care le dai la sterilizat două zile consecutiv, câte 30 de minute.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Zacusca de ghebe cu gogosari
Zacusca de ghebe cu gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, morcovi, bulion, ulei, sare, piper boabe, frunze de dafin. Ingrediente: 10 kg ghebe 7 kg gogosari (sau ardei capia) 2 kg ceapa 2 kg morcovi 2 borcane bulion (de 800 g) 2 l ulei sare piper boabe frunze de dafin (optional) Mod de preparare: Speli […]
Zacusca cu ghebe si gogosari
Zacusca cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper boabe foi de dafin Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi se […]
Pofta buna!