Minestrone primavera
PrinteazaMinestrone primavera din: bacon, rosii, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, ulei de masline, supa de legume, oregano, sare de mare, piper macinat, busuioc si parmezan.
- 100 g bacon cubulete
- 6 rosii
- 4 morcovi
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite seminte de fenicul
- 3 lingurite ulei de masline
- 1 l supa de legume
- 1 lingura oregano tocat
- sare de mare
- piper macinat
- 1 lingura cu busuioc tocat
- parmezan ras
Mod de preparare:
Roşiile se opăresc câteva secunde în apă fiartă, se scot, se taie jumătăţi, apoi se îndepărtează cotorul şi seminţele. Morcovii se curăţă şi se taie felii, la fel şi usturoiul. Seminţele de fenicul se spală bine.
Baconul se căleşte puţin în uleiul încins, apoi se adaugă seminţele de fenicul, usturoiul morcovii şi oregano, după care se toarnă supa de legume.
Se lasă cea 20 de minute la foc mic. Se adaugă şi roşiile şi se mai lasă 5 minute pe foc, apoi se asezonează cu sare, piper şi busuioc. Se serveşte cu parmezan ras şi cu felii de pâine ciabatta.
Minestrone primavera
Pofta buna!
Vreau si eu minestrone din asta