Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă
PrinteazaClătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă din: faina, lapte, oua, sare, unt, pesmet, maghiran, cimbru, arpagic, ceapa, ciuperci, sare si piper.
- 200 g faina
- 400 ml lapte
- 3 oua
- 1 varf de sare
- unt pentru tigaie
- 2 linguri unt
- 2 linguri pesmet
umplutura:
- 1/2 legatura maghiran
- 1 lingura cimbru tocat
- 1 lingura arpagic
- 1 ceapa
- 400 g ciuperci
- 2 linguri unt
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Făina se combină cu laptele şi sarea şi ouăle şi se amestecă foarte bine. Se coc 8 clătite în untul încins. Pentru umplutură, se toacă mărunt ciupercile.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în untul topit, după care se pun şi ciupercile. Se asezonează cu sare şi piper.
Se pune şi maghiranul (se păstrează câteva frunzuliţe, pentru decor), apoi şi cimbrul. Se umplu clătitele cu această compoziţie, se rulează şi împăturesc în două.
Se pun într-o formă unsă cu unt. Se presară pesmet şi se pune forma la cuptor, cea 10-15 minute, până când se rumenesc. Se servesc cu maghiran.
Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă
Pofta buna!
Nu am mai auzit pana acum de clatite poloneze